De dienst arbeidsbegeleiding wil de doorstroom van werknemers in art. 60§7 naar het normale arbeidscircuit verder verhogen. Afgelopen jaren zette de dienst al mooie resultaten neer door intensief in te zetten op de brede variëteit in werkplaatsen voor de tewerkstelling van art. 60§7’ers. In 2012 stelde de dienst echter een terugval vast in doorstroom. In samenwerking met de werkplaatsen bekijken ze nu de mogelijkheid om te werken met stageplaatsen en een intensievere nazorg.

De dienst arbeidsbegeleiding begeleidt mensen met recht op een leefloon of steun gelijk aan het leefloon naar een opleiding of een tewerkstelling. In 2012 ging het over 68 verschillende beëindigde tewerkstellingen gespreid over het hele jaar. Om de art. 60§7’ers tewerk te stellen, werkte de dienst samen met maar liefst 48  verschillende afdelingen of diensten gespreid over 31 verschillende organisaties. Het Hippisch zorgcentrum Heikenhof,  vzw Noodasiel, vzw Hartziekte en Molse bouwmaatschappij zijn nieuwe tewerkstellingspartners.

 

Bedanking werkplaatsen

Op donderdag 6 juni bedankte het OCMW de verschillende werkplaatsen. Deze partners zijn tenslotte onmisbaar voor de werking van de dienst arbeidsbegeleiding. Een ontvangst met koffie en gebak werd gevolgd door een warm dankwoord van OCMW-voorzitter Wim Caeyers. Ook de belangrijkste trends uit het jaarverslag en vernieuwingen die de dienst in 2012 doorvoerde, werden overlopen. Tot slot gaf de dienst een overzicht van de mogelijke initiatieven voor 2013.

Samen werken aan een duurzaam resultaat

De maatschappelijke integratie waarvan doorstroom van art. 60§7’ers naar het normaal arbeidscircuit deel uitmaakt, blijft prioriteit binnen de werking. Die dienst brainstormde samen met de werkplaatsen rond nieuwe initiatieven om intensievere vormen van nazorg aan te bieden en de perioden van werkervaring te verlengen. Zo bekijken ze de stage-mogelijkheden bij de werkplaatsen om in te zetten als bijkomende methodiek.

Art. 60§7

Wie recht heeft op een leefloon of steun gelijk aan het leefloon komt in aanmerking voor een traject bij de dienst arbeidsbegeleiding van het OCMW. Mensen die werken in art. 60§7 leggen een soort van leertraject af in de vorm van een tewerkstelling. Deze tewerkstelling is tijdelijk, maar door de werkervaring vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt en openen ze rechten op sociale zekerheid.